Grensen 9

Weberg gjennomførte et unikt gjenbruksprosjekt i Grensen 9, hvor mesteparten av materialene var resirkulerte. Prosjektet inkluderte trappekonstruksjoner av jernbaneskinner, rekkverk av resirkulert mesh, og flere andre elementer.
Næring
Kontor
Trapper
Rekkverk
Grensen 9
Kunde
Date
Tjeneste
Trapper
Website

Grensen 9 er et fremtredende bygg i Oslo sentrum som nylig har gjennomgått en omfattende renovering med fokus på bærekraft og gjenbruk. Weberg ble valgt som hovedentreprenør for metallarbeider, og oppdraget var å bruke mesteparten av materialene fra andre steder. Dette unike prosjektet inkluderte konstruksjon av trapper laget av gamle jernbaneskinner, rekkverk av resirkulert mesh, samt håndløpere, ståltrapp, gangbane og ombygging av eksisterende trapp og rekkverk. Vår oppgave var å skape funksjonelle og estetiske løsninger som samtidig fremhevet verdien av gjenbruk.

Grensen 9

Prosjektet

Hva gjorde vi

I Grensen 9-prosjektet demonstrerte vi vårt engasjement for bærekraft ved å benytte resirkulerte materialer. Vi bygget robuste trappekonstruksjoner av gamle jernbaneskinner, som ikke bare gir bygget en industriell sjarm, men også er svært slitesterke. Rekkverkene ble laget av resirkulert mesh, noe som gir en moderne og luftig følelse samtidig som det er miljøvennlig. Vi installerte også håndløpere for å sikre trygghet, samt en ståltrapp og en gangbane som harmoniserer med byggets nye utseende. I tillegg foretok vi en omfattende ombygging av eksisterende trapp og rekkverk, for å integrere disse elementene sømløst med de nye installasjonene.

Resultatet

Prosjektet på Grensen 9 er et strålende eksempel på hvordan gjenbrukte materialer kan gi nytt liv til et bygg, samtidig som man ivaretar estetikk og funksjonalitet. Resultatet er en harmonisk blanding av gammelt og nytt, hvor trappekonstruksjonene av jernbaneskinner og rekkverkene av resirkulert mesh utmerker seg spesielt. Weberg har levert løsninger som ikke bare møter kundens behov, men som også bidrar til en mer bærekraftig fremtid.