Deichmanske hovedbibliotek

Weberg leverte omfattende metallarbeider til Deichmanske Hovedbibliotek i Oslo, inkludert interntrapper, rekkverk, bokhyller og arbeidsbord, alt med et fokus på kvalitet og design.
Offentlig
Rekkverk
Trapper
Deichmanske hovedbibliotek
Kunde
Date
Tjeneste
Trapper
Website

Deichmanske Hovedbibliotek i Oslo sentrum er en av byens mest ikoniske kulturinstitusjoner, kjent for sin moderne arkitektur og funksjonalitet. Weberg ble valgt som leverandør av diverse metallarbeider for å bidra til bibliotekets unike og innovative design. Prosjektet omfattet et bredt spekter av oppgaver, inkludert installasjon av interntrapper, rekkverk av perforert og oljet stål, rekkverk i glass, selvbærende rekkverk på dekkekanter, håndløpere, bokhyller, arbeidsbord i stål og linoleum, veggkledninger, ventilasjonshus i perforert aluminium, og diverse konstruktive stålarbeider.

Deichmanske hovedbibliotek

Prosjektet

Hva gjorde vi

For Deichmanske Hovedbibliotek leverte vi en rekke spesialtilpassede metallarbeider som oppfyller både estetiske og funksjonelle krav. Interntrappene ble designet for å være robuste og sikre, samtidig som de harmonerer med bygningens moderne interiør. Rekkverkene ble utført i perforert stål, glass og oljet stål, med noen som er selvbærende på dekkekanter, for å sikre både estetikk og sikkerhet. Håndløperne, både standard og spesialdesignede, ble installert for å gi ekstra støtte og sikkerhet.

Vi produserte og monterte bokhyller som er både funksjonelle og estetisk tiltalende, samt arbeidsbord rundt dekkekanter og på rekkverk, laget i stål og linoleum for en slitesterk og elegant finish. Veggkledninger ble installert for å forbedre både akustikk og estetikk i biblioteket. I tillegg leverte vi ventilasjonshus i perforert aluminium for å sikre effektiv ventilasjon uten å gå på kompromiss med designet. Prosjektet inkluderte også diverse konstruktive stålarbeider for å styrke byggets struktur og funksjonalitet.

Resultatet

Resultatet av prosjektet på Deichmanske Hovedbibliotek er en perfekt balanse mellom form og funksjon. De spesialtilpassede metallarbeidene bidrar til bibliotekets moderne og elegante utseende, samtidig som de sikrer høy funksjonalitet og brukervennlighet. Weberg har levert løsninger som møter de høye kravene til en av Oslos viktigste kulturinstitusjoner, og som fremhever byggets unike arkitektoniske uttrykk.